ROT-avdraget

Du vet väl att du kan utnyttja ROT-avdraget för i princip all form av snickeri- och reparationsarbeten? Du får 30 procents skattereduktion på arbeten upp till 50 000 kr om arbetet utförs i din bostad eller fritidshus. Om du bygger ett nytt badrum som kan komma upp i en ganska ansenlig summa, kan du med ROT-avdraget reducera en stor del av kostnaden.

ROT-avdraget gäller för villor och bostadsrätter, men ej för hyresrätter. Avdrag gäller inte material och självfallet måste företaget som anlitas inneha F-skattsedel. Så var noga med ert val av leverantör när ni ska anlita ett företag för snickeri - eller reparationsarbeten. Vi på HG Service & Byggservice och har självklart F-skattsedel och är momsregistrerade.

Däremot kan du tyvärr inte få skatteavdrag för att ett helt nytt husbyggande och ej heller för om- och tillbyggnad för nybyggda hus. Ett hus anses som nybyggt om det inte är äldre än fem år. Kom även ihåg att ROT-avdrag är kopplat till den enskilda individen. Är ni två delägare i huset/bostaden så kan ni få en skattereduktion på 2x15 000 kronor om arbetskostnaderna uppgår till 50 000 kr.

Att få arbetskostnaderna reducerade med 30 procent är självfallet mycket betydelsefullt. Kontakta oss på HG snickeri & Byggservice idag och utnyttja din rätt till ROT-avdrag!